Investor City Areny sa už chce pustiť do asanácie štadióna

18.12.2012 Trnava

Trnava 18. decembra (TASR) – Realizátor veľkolepého projektu prestavby trnavského futbalového štadióna na centrum nákupov, zábavy a športu City-Arena, a.s., požiadal Mestský úrad v Trnave o vydanie povolenia na asanáciu. Na uliciach Kollárova, Športová, Halenárska a Dolné Bašty potrebuje zbúrať viacero stavieb, aby mohol pripravovať začatie stavby s názvom City Arena. O tomto zámere informuje radnica na svojej webovej stránke s tým, že dotknuté subjekty môžu zasielať k zámeru svoje námietky a pripomienky.

Do asanácie sú zaradené severná, východná a južná tribúna Štadióna Antona Malatinského. Futbalový klub by mal počas výstavby využívať služby národného tréningového centra v Senci. Zbúrané budú aj všetky osvetľovacie veže v rohoch medzi tribúnami, spevnené plochy v areáli i mimo areálu štadióna. V zámere asanácie je tiež päť nízkopodlažných domov a dva bytové domy.

Predstavitelia mesta Trnava a City-Arena, a. s., podpísali zmluvy umožňujúce realizáciu projektu City Arena 22. novembra. Spoločnosť získala za 1 euro dohromady 3,5 hektára pozemkov spolu s nehnuteľnosťami v hodnote asi 7,5 milióna eur. Za to sa zaviazala zrekonštruovať a odovzdať do vlastníctva mesta futbalový štadión v hodnote 15 miliónov eur. Do výstavby moderného športového štadióna s polyfunkčnými komerčnými aktivitami plánuje dohromady investovať 76 miliónov eur. Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou 19.000 miest. Súčasťou areálu bude aj dvojpodlažné podzemné parkovisko s 1150 miestami, administratívne priestory, obchodné centrum na ploche 24.150 štvorcových metrov s multiplexom so 600 miestami. Pôvodne projekt počítal aj s hotelom, teraz má investor ako alternatívu 32 apartmánových bytov. Výstavba by sa mala naplno rozbehnúť v apríli alebo máji 2013.
 

Vyberte región